Det såg länge ut som om vintern skulle utebli i Sydsverige. Men så kom den till slut. Flera nätter i rad med temperaturer runt tjugo grader skapade fantastiska isar. Eftersom det inte föll någon snö i samband med temperatursänkningen förvandlades vattenytorna på stora områden till genomskinliga glasytor. Det gav en nästan hisnande känsla att ta sig ut och se ner genom isen. Trots att sprickor gav en vink om att isen var minst 15 centimeter tjock inställde sig frågan. Bär det? När rädslan övervunnits var det fritt fram för att leta motiv i en is -värld med de mest skiftande mönster och figurer. Runt vassar och stenar var motivrikedomen som störst. Kanske är det fler än jag som ser formen av vad som liknar halsen och huvudet på en and eller gås.

 

Kamera: Hasselblad H3ll-50
Objektiv: HC 80 mm
ISO: 50
Exponering: f 16 och 1,6 sek.